< terug

Van Alphen gezicht van Penxten Transport Solutions

Alkens transportbedrijf steunt tienkamper op weg naar Londen

Hans van Alphen is niet meer uit het nieuws weg te slaan. Twee weken na zijn topprestatie in Götzis maakt Penxten Transport Solutions bekend dat het de tienkamper heeft weten te strikken als uithangbord. Het Alkense transportbedrijf steunt de atleet op weg naar de Olympische Spelen 2012 en hoopt zo zelf op meer nationale naambekendheid. Van Alphen van zijn kant kan rekenen op professionele logistieke ondersteuning van het ambitieuze Penxten Transport Solutions. Het bedrijf lanceert bovendien een imagocampagne voor de atleet in Alken, de woonplaats van de meerkamper.


The perfect match

Van Alphen werd geboren in Turnhout maar woont sinds 2007 in Alken. Daarnaast heeft het transportbedrijf nog heel wat andere redenen om voor de tienkamper te kiezen. Zaakvoerder Marc Penxten: "Hans heeft voor ons het perfecte profiel: snel, krachtig, ervaren, ambitieus, veelzijdig, flexibel. Net als een tienkamper zijn we trouwens in vele disciplines thuis: goederen-, kipwagen- en dedicated transport ... Onze expressdienst staat 24/7 paraat en het 'just-in-time'-principe is heilig in onze sector. Ook wij weten dus wat het betekent om te presteren onder druk."


De weg naar Londen

Dat topsport meer is dan trainen alleen, kan de atleet volmondig bevestigen. "De weg naar Londen is lang, om daar te geraken moet ik naast fysieke ook heel wat financiële inspanningen leveren. Zonder de steun van mijn sponsors was dit avontuur niet mogelijk," aldus de kinesist van opleiding. "Bovendien vormt de transportsector samen met de logistiek het kloppende hart van onze economie. En dat mijn prestaties in mijn woonplaats op de voet gevolgd worden, geeft mij natuurlijk ook emotioneel een enorme boost."


Ambitie troef

Hans van Alphen is een van de belangrijkste kanshebbers op een Belgische medaille. Toch houdt hij beide voetjes stevig op de grond. "Sinds mijn overwinning in Götzis, het mekka van de tienkamp, voer ik de wereldranglijst aan. Ik verbrak bovendien mijn persoonlijke en Belgische record. Dat geeft natuurlijk vertrouwen. Ik wil zeker een finaleplaats halen, dat is een top 8. En in zo'n finale kan alles gebeuren, dan zie ik wel hoe ver ik kan geraken."